Je stijl is een belangrijk onderdeel van wie je bent en wie je wilt zijn. Het kan een geweldige manier zijn om je persoonlijkheid te verkennen en te laten zien aan de wereld. Maar hoe ontwikkel je je eigen unieke stijl? Waar begin je? Hoewel het creëren van een unieke look kan lijken terwijl je er over nadenkt, is het opbouwen van je eigen stijl bepaald geen makkelijke taak. Gelukkig zijn er verschillende tips en trucs die je zullen helpen op weg naar het ontwikkelen van je eigen kledingstijl. Hieronder hebben we een stappenplan gemaakt waarmee je kunt beginnen aan de ontwikkeling van je eigen stijl.

Stap 1: Kies de Basics

De eerste stap bij het bouwen van je eigen stijl is om de basis te selecteren. Dit zijn de items waar je look een basis zal vormen. Deze items zijn essentieel voor elke garderobe en kunnen worden gedragen in verschillende combinaties. Kies bijvoorbeeld twee of drie basiskleuren zoals zwart, wit, grijs of beige, en zoek daar items van binnen je garderobe die je met deze kleuren kunt combineren.

Stap 2: Definieer je Stijl

Nu je een basis hebt gevormd, moet je je stijl gaan definiëren. Dit betekent het uitdrukken van je persoonlijkheid en stijlkeuzes door kleding te dragen die jouw unieke look uitdrukt. Denk aan stijlen zoals preppy, urban, sportief, bohemien, etc. en probeer verschillende items binnen je garderobe te combineren die deze stijlen weerspiegelen.

Stap 3: Investeer in Must-Haves

Na het uitdrukken van je stijl, is het tijd om de must-haves voor je garderobe te identificeren. Dit zijn kledingstukken die je steeds weer zult kunnen dragen, zodat je ze gedurende lange tijd kunt gebruiken. Investeer in kleding die je stijl versterkt, bijvoorbeeld een goede jeans, een leren jas, een trenchcoat of schoenen. Bekijk deze Nubikk schoenen eens. Opzoek naar specifieke damesschoenen? Ga dan voor Nubikk dames

Stap 4: Expres Jezelf

Via accessoires kun je je stijl verder verfijnen. Accessoires zoals sieraden, hoeden, tassen, scarves, enzovoorts, kunnen er voor zorgen dat je look persoonlijker en unieker wordt. Kies accessoires die bij jou stijl passen, maar ook die jou toestaan om je look mee te veranderen.

Stap 5: Blijf Experimenteren

Het ontwikkelen van een eigen kledingstijl is een proces. Blijf dus experimenteren met verschillende combinaties, stijlen, materialen en accessoires, en blijf zoeken naar manieren om je stijl te versterken. Pas je stijl aan aan de trend, maar blijf ook trouw aan je eigen stijl. Op deze manier zul je al snel je eigen unieke kledingstijl ontwikkeld hebben.